Dyskusja nad III i IV tomem „Historii państwa i prawa Polski”. Referat Lecha Trzeciakowskiego - Trzeciakowski, Lech (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2025)
Ukazanie się kolejnych tomów monumentalnego wydawnictwa Historii państwa i prawa Polski jest poważnym wydarzeniem nie tylko o charakterze naukowym, ale i społecznym. Stanowią one podstawowe kompendium wiedzy o dziejach państwa i prawa na ziemiach polskich, mają też znaczny wpływ na kształtowanie się kultury prawnej naszego społeczeństwa.