Vademecum historyka starożytnej Grecji i Rzymu, t. I, oprac. Benedetto Bravo, Aleksandra Krzyżanowska, Andrzej Kunis, Jan Trynkowski, Ewa Wipszycka, pod red. Ewy Wipszyckiej, PWN, Warszawa 1985; ss. 375; Lidia Winniczuk, Ludzie zwyczaje i obyczaje starożytnej Grecji i Rzymu. wyd. 2, cz. I - II, PWN, Warszawa 1935, ss. 702. - Sondel, Janusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1986)
Recenzja: Vademecum historyka starożytnej Grecji i Rzymu, t. I, oprac. Benedetto Bravo, Aleksandra Krzyżanowska, Andrzej Kunis, Jan Trynkowski, Ewa Wipszycka, pod red. Ewy Wipszyckiej, PWN, Warszawa 1985; ss. 375; Lidia Winniczuk, Ludzie zwyczaje i obyczaje starożytnej Grecji i Rzymu. wyd. 2, cz. I - II, PWN, Warszawa 1935, ss. 702.