I. S. Pierietierski, Digiesty Justiniana. Izbrannyje fragmienty w pieriewodie i s primieczanijami I. S. Pierietierskogo. Izdatielstwo „Nauka”, Moskwa 1984, s. 456. - Żak, Elżbieta (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1986)
Recenzja: I. S. Pierietierski, Digiesty Justiniana. Izbrannyje fragmienty w pieriewodie i s primieczanijami I. S. Pierietierskogo. Izdatielstwo „Nauka”, Moskwa 1984, s. 456.