Kronika - CPH 38(2) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1986)
Międzynarodowe Kolokwium Historycznoprawne w Jabłonnie (Andrzej Kremer) … 217 Sesja naukowa „Polska myśl polityczna w zaborze pruskim” w Toruniu (Adam Czarnota) … 221 Sesja naukowa „Moralność — historia — polityka — prawo” w Toruniu (Adam Czarnota) … 223 Spotkanie naukowe w Instytucie Historii Prawa Uniwersytetu Warszawskiego w związku z dwudziestą rocznicą śmierci Profesora Edwarda Gintowta (Elżbieta Kowalska) … 223 Sesja naukowa w Środzie Śląskiej (Zbigniew Zdrójkowski) … 225 Obrony prac doktorskich (Wojciech Borodziuk. Wanda Sudnik, Krzysztof Krasowski) … 226 Sprostowanie … 227