Powszechna historia państwa i prawa. Wybór tekstów źródłowych. Wyboru dokonali M. Kinstler i M. Ptak - Walachowicz, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1989)
Recenzja: Powszechna historia państwa i prawa. Wybór tekstów źródłowych. Wyboru dokonali Marek Kinstler i Marian Ptak, Wrocław 1987, ss. 327.