Historia et Ius. Księga Pamiątkowa ku czci ks. Profesora Henryka Karbownika, 1998 - Pyter, Magdalena (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1999)
Recenzja: Historia et Ius. Księga pamiątkowa ku czci Ks. Prof. Henryka Karbownika, red. Antoni Dębiński, Grzegorz Górski, Katolicki Uniwersytet Lubelski. RW KUL, Lublin 1998, ss. 647