Tadeusz Maciejewski, Historia prawa sądowego w Polsce. Zarys wykładu, 1998 - Janicka, Danuta (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1999)
Recenzja: Tadeusz Maciejewski, Historia prawa sądowego Polski. Zarys wykładu, Wydawnictwo Uczelniane Bałtyckiej Wyższej Szkoły Humanistycznej, Koszalin 1998, ss. 225.