Mieczysław Żołnierczuk, Zarys prawa rzymskiego, 1998 - Heliniak, Krzysztof (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1999)
Recenzja: Mieczysław Żołnierczuk, Zarys prawa rzymskiego, wyd. II, Lubelskie Towarzystwo Naukowe, Lublin 1998, ss. 237.