Franciszek Longchamps de Bérier, Il fedecommesso universale nel diritto romano classico, 1998 - Dajczak, Wojciech (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1999)
Recenzja: Franciszek Longchamps de Bérier, Il fedecommesso universale nel diritto romano classico, Warszawa 1997, ss. 247. Wydawnictwo LIBER.