Marian Mikołajczyk, Przestępstwo i kara w prawie miast Polski południowej XVI-XVIII w., 1998 - Sójka-Zielińska, Katarzyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1999)
Recenzja: Marian Mikołajczyk, Przestępstwo i kara w prawie miast Polski południowej XVI-XVIII wieku. Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, Katowice 1998, ss. 306.