Danuta Janicka, Nauka o winie i karze w dziejach klasycznej szkoły prawa karnego w Niemczech w pierwszej połowie XIX w., 1998 - Sójka-Zielińska, Katarzyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1999)
Recenzja: Danuta Janicka, Nauka o winie i karze w dziejach klasycznej szkoły prawa karnego w Niemczech w I połowie XIX wieku, Toruń 1998. Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, ss. 290.