Historia państwa i prawa Polski. Źródła. Wyboru dokonali Franciszek Połomski i Piotr Jurek, Wrocław 1997 - Maciejewski, Tadeusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1998)
Recenzja: Historia państwa i prawa Polski. Źródła. Wyboru dokonali Franciszek Połomski i Piotr Jurek, Wrocław 1997, ss. 444.