Anna Sucheni-Grabowska, Zygmunt August król polski i wielki książę litewski 1520-1562, Wydawnictwo Krupski i S-ka, Warszawa 1996 - Uruszczak, Wacław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1998)
Recenzja: Anna Sucheni-Grabowska, Zygmunt August Król Polski i Wielki Książę Litewski 1520-1562, Wydawnictwo Krupski i S-ka. Warszawa 1996, ss. 448.