Prawo rzymskie. Słownik encyklopedyczny, pod red. Witolda Włodkiewicza - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1987)
Recenzja: Prawo rzymskie. Słownik encyklopedyczny, pod red. Witolda Wołodkiewicza, Wiedza Powszechna, Warszawa 1986, ss. 248