Adam Lityński, Sejmiki ziemskie 1764-1793, Dzieje reformy - Sobczak, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1990)
Recenzja: Adam Lityński, Sejmiki ziemskie 1764- 1793. Dzieje reformy, Prace Naukowe Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach nr 951, Katowice 1988, s. 203.