Nieznane konstytucje sejmu warszawskiego z 1658 roku - Waldo, Barbara (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1967)
Redakcja konstytucji sejmu warszawskiego, jaką znamy z Volumina Legum (t. IV, s. 514—585), nie jest jedyną redakcją uchwał sejmowych. Istnieją prócz niej dwie inne redakcje, ogłoszone drukiem w tym samym r. 1658. Redakcja I zawarta jest w dwóch wydaniach. Pierwsze z nich wyszło z drukarni wdowy i dziedziców Piotra Elerta w Warszawie, następne — z drukarni wdowy i dziedziców Andrzeja Piotrkowczyka w Krakowie.