W. Uruszczak, Sejm walny koronny w latach 1506-1540 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1981)
Recenzja: Wacław Uruszczak, Sejm walny koronny w latach 1506-1540. PWN, Warszawa 1981, ss. 262.