I. Stasiewicz-Jasiukowa, Człowiek i obywatel w piśmiennictwie naukowym i podręcznikach polskiego Oświecenia - Borkowska-Bagieńska, Ewa (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1981)
Recenzja: Irena Stasiewicz-Jasiukowa, Człowiek i obywatel w piśmiennictwie naukowym i podręcznikach polskiego Oświecenia, Ossolineum, Wrocław, Warszawa, Kraków, Gdańsk 1979, ss. 180.