J. Ciągwa, Wpływ centralnych organów Drugiej Rzeczypospolitej na ustawodawstwo śląskie w latach 1922-1939 - Wisłocki, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1981)
Recenzja: Józef Ciągwa, Wpływ centralnych organów Drugiej Rzeczypospolitej na ustawodawstwo śląskie w latach 1922-1939. Wyd. Uniwersytet Śląski, Katowice 1979, ss, 243.