K. Orzechowski, Ogólnopolskie zgromadzenia stanowe - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1981)
Recenzja: Kazimierz Orzechowski, Ogólnośląskie zgromadzenia stanowe, Warszawa—Wrocław 1979, PWN, ss. 499.