Mechanizmy tworzenia się wieloizbowej reprezentacji stanowej - Górski, Karol (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1980)
Mechanizmy tworzenia się wieloizbowej reprezentacji stanowej (W związku z pracą W. Blockmansa, A Typology of Representative Instututions in late medieval Europe, „Journal of Medieval History", nr 4, 1978, s. 189-215).