Nowe dzieło o soborach ziemskich w Rosji XVI-XVII wieku - Czerska, Danuta (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1980)
Nowe dzieło o soborach ziemskich w Rosji XVI-XVII (W związku z pracą L. W. Czerepnina, Ziemskije sobory russkogo gosudarstwa w XVI- XVII ww., Moskwa 1978, Izdatielstwo „Nauka", ss. 417).