C. Bobińska, Wieś niespokojna. Studia małopolskie z XVIII-XIX wieku - Orzechowski, Kazimierz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1980)
Recenzja: Celina Bobińska, Wieś niespokojna. Studia małopolskie z XVIII-XIX wieku, Warszawa 1979, Książka i Wiedza, ss. 248.