Kronika - CPH 32(2) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1980)
Ogólnopolski zjazd historyków prawa w Bachotku (Krystyna Kamińska) ... 247 Konferencja na temat „Tradycja i innowacja w dziejach myśli społecznej i politycznej" (Maria Zmierczak) ... 249 I Sympozjum na temat „Konstytucjonalizm polski XVIII - XX w." (Marian Kallas) ... 253 Międzynarodowa konferencja w Pradze w rocznicę koldinawej kodyfikacji '(Lesław Pauli) ... 255 Doroczny zjazd sekcji prawnej Szwajcarskiego Stowarzyszenia Etnograficznego (W.M.) ... 256 Sympozjum w Krakowie poświęcone historii prawa prywatnego w Europie (Kazimierz Baran, Lesław Pauli) ... 256 Wizyta członków „Wiener Rechtsgeschichtliche Gesellschaft" w Polsce (Lesław Pauli) ... 257 Obrony prac doktorskich (Wojciech Kulisiewicz, Wojciech Sadursiki) ... 258