Sondel Janusz, Szczególne rodzaje depozytu w prawie rzymskim - Zabłocka, Maria (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1968)
Recenzja: Janusz Sondel, Szczególne rodzaje depozytu w prawie rzymskim. Zeszyty Naukowe UJ CLIX, Prace prawnicze, zeszyt 30. Kraków 1967, s. 130.