O historii prawa karnego w Anglii. Uwagi w związku z pracą Leona Radzinowicza - Szyszkowski, Wacław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1968)
A History of English Criminal Law and its Administration from 1750, by Leon Radzinowicz, London, Stevens Sons Ltd., t. I (1948), s. XXIV + 853, t. II (1956) s. XVIII i 751, t. III (1956) s. XVII + 688.