A. Weiss, Organizacja diecezji lubuskiej w średniowieczu - Walachowicz, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1979)
Recenzja: Anzelm Weiss, Organizacja diecezji lubuskiej w średniowieczu, Studia Kościelnohistoryczne, t. I, Lublin 1977, ss. 294.