Jońca Karol, Polityka socjalna Niemiec w przemyśle ciężkim Górnego Śląska - Wąsicki, Jan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1968)
Recenzja: Karol Jońca, Polityka socjalna Niemiec w przemyśle ciężkim Górnego Śląska (1871—1914), Katowice 1966, s. 248.