M. Zmierczak, Ideologia liberalna w II Cesarstwie francuskim - Janasz, Teresa (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1979)
Recenzja: Maria Zmierczak, Ideologia liberalna w II Cesarstwie francuskim, Wydawnictwo Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, seria Prawo, nr 77, Poznań 1978, ss. 141.