Ze studiów nad terytorialna organizacja w Polsce 1939-1945 - Sobociński, Władysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1979)
Ze studiów nad terytorialną organizacją w Polsce 1939-1945 (W związku z książką Piotra Matusaka, Ruch oporu na Ziemi Opatowsko-Sandomierskiej w latach 1939-1945, Warszawa 1976, Wyd. MON)