M. Horn, Powinności wojenne Żydów w Rzeczypospolitej w XVI i XVII wieku, Warszawa 1978 - Jurek, Piotr (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1979)
Recenzja: Maurycy Horn, Powinności wojenne Żydów w Rzeczypospolitej w XVI i XVII wieku, Warszawa 1978, ss. 169.