J. Wąsiсki, Rzesza a kraje niemieckie. 1914-1949. Między unitaryzmem a federalizmem, Poznań 1977 - Orzechowski, Kazimierz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1979)
Recenzja: Jan Wąsiсki, Rzesza a kraje niemieckie. 1914-1949. Między unitaryzmem a federalizmem, Poznań 1977, Wydawnictwo Poznańskie, ss. 438 oraz 13 map i wykresów.