A. Wójtowicz, Model władzy państwowej Marsyliusza z Padwy - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Recenzja: Andrzej Wójtowicz, Model władzy państwowej Marsyliusza z Padwy. Prace naukowe Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach nr 187, Katowice 197, ss. 131.