E. Iwanieс, Z dziejów staroobrzędowców na ziemiach polskich XVII-XX w. - Rymaszewski, Zygfryd (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Recenzja: Eugeniusz Iwanieс, Z dziejów staroobrzędowców na ziemiach polskich XVII-XX w. Prace Białostockiego Towarzystwa Naukowego nr 23, Warszawa 1977, PWN, ss. 295.