R. Marek, Kościół rzymskokatolicki wobec ziem zachodnich i północnych - Wisłocki, Jerzy (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Recenzja: Ryszard Marek, Kościół rzymskokatolicki wobec ziem zachodnich i północnych. Warszawa 1976, PWN, ss. 358.