Kronika - CPH 30(2) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Jubileusz Profesora Dra Alfreda Ohanowicza (B.L.) ... 311 Badania nad dziejami parlamentaryzmu polskiego do końca XVIII wieku na tle porównawczym (Hubert Izdebski) ... 311 Nowe władze Société d'Histoire du Droit (Juliusz Bardach) ... 314 400-lecie Trybunału Koronnego: Naukowa sesja studencka w Poznaniu (Iwona Bereśniewicz). Sesja naukowa w Piotrkowie Trybunalskim (Witold Maisel) ... 314 Kolokwium habilitacyjne dr Grażyny Bałtruszajtys (Marek Wąsowicz) ... 316 Kolokwium habilitacyjne dra Huberta Izdebskiego (Zbigniew Szcząska) ... 316 Kolokwium habilitacyjne doc. dra Jerzego Wisłockiego (Krystyna Sikorska-Dzięgielewska) ... 316 Obrona pracy doktorskiej mgr Jolanty Kreń (Ewa Borkowska-Bagieńska) ... 317 Pobyt prof. Zdzisława Kaczmarczyka w Belgii (Z.K.) ... 317