Sczaniecki Michał, Powszechna historia państwa i prawa, t. I, Państwo feudalne - Baszkiewicz, Jan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1969)
Recenzja: Michał Sczaniecki, Powszechna historia państwa i prawa, t. I. Państwo feudalne, Warszawa 1968, PWN, ss. 353.