Rozenkranz Edwin, Recepcja prawa lubeckiego w miastach nadbałtyckich - Maisel, Witold (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1969)
Recenzja: Edwin Rozenkranz, Recepcja prawa lubeckiego w miastach nadbałtyckich, Gdańsk 1967, stron 527, Wydawnictwo Naukowo-Dydaktyczne Wyższej Szkoły Pedagogicznej w Gdańsku.