Csizmadia Andor, A nemzeti bizottsagok allami tevekenysege 1944-1949 (Działalność Narodowych Komitetów na Węgrzech w latach 1944-1949) - Wąsicki, Jan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1969)
Recenzja: Andor Csizmadia, A nemzeti bizottsagok allami tevekenysege (1944-1949), Budapest 1968.