Nadzwyczajne świadczenia duchowieństwa w Polsce średniowiecznej na rzecz Stolicy Apostolskiej - Karbownik, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Nadzwyczajne świadczenia duchowieństwa w Polsce średniowiecznej na rzecz Stolicy Apostolskiej (Uwagi na marginesie książki ks. dra Jana Dudziaka, Dziesięcina papieska w Polsce średniowiecznej)