Sukces czy porażka? - Ludwikowski, Rett R. (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Sukces czy porażka? (Uwagi na marginesie książki W. Bortnowskiego, Kaliszanie — kartki z dziejów Królestwa Polskiego, Warszawa 1976)