E. J. Stumbina, Rewoljucjonnyje sudy w Łatwii w 1905 i 1917 godow - Nowak, Tadeusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1973)
Recenzja: E. J. Stumbina, Rewoljucionnyje sudy w Latwii w 1905 i 1917 godach, Riga 1971.