Georgi Dimitrow i Bułgarska Narodnodemokraticzna dierżawa, pod red. J. Radowa - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1973)
Recenzja: Michał Sczaniecki, Wybór źródeł do historii państwa i prawa w dobie nowożytnej. Część I: Teksty do historii burżuazyjnego prawa państwowego. Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 1972.