M. Drozdowski, Podstawy finansowe działalności państwowej w Polsce 1764 - 1793. Działalność budżetowa sejmu Rzeczypospolitej w czasach panowania Stanisława Augusta Poniatowskiego, Warszawa—Poznań 1975 - Bałtruszajtys, Grażyna (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Recenzja: Marian Drozdowski, Podstawy finansowe działalności państwowej w Polsce 1764-1793. Działalność budżetowa sejmu Rzeczypospolitej w czasach panowania Stanisława Augusta Poniatowskiego. Warszawa—Poznań 1975, ss. 216. PWN PAN Oddz. w Poznaniu. Seria: Historia, t. I.