B. Reiner, Wyznania i związki religijne w województwie śląskim 1922-1939, Instytut Śląski w Opolu, 1977 - Cieślak, Tadeusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Recenzja: Bolesław Reiner, Wyznania i związki religijne w województwie śląskim 1922-1939 (Wybrane zagadnienia), Instytut Śląski w Opolu, 1977, ss. 291.