Kronika - CPH 30(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1978)
Dyskusja nad podręcznikiem Historia państwa i prawa polskiego (Wanda Sudnik) ... 257 Międzynarodowa konferencja historycznoprawna w Budapeszcie (Zdzisław Kaczmarczyk) ... 261 Narada radzieckich historyków doktryn politycznych i prawnych (Juliusz Bardach) ... 262 Habilitacja dra Marka Kuryłowicza (Mieczysław Żołnierczuk) ... 263 Obrony prac doktorskich (Andrzej Gaca, Kazimierz Baran) ... 263