Z zagadnień rozwoju miejskiego prawa prywatnego w Polsce - Rymaszewski, Zygfryd (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2026)
Z zagadnień rozwoju miejskiego prawa prywatnego w Polsce (Na marginesie książki K. Bukowskiej pt. Orzecznictwo krakowskich sądów wyższych w sporach o nieruchomości miejskie w XVI - XVIII w.)