Michaił N. Andreev, Rimsko czastno pravo. 5. wyd. - Kuryłowicz, Marek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1977)
Recenzja: Michaił N. Andreew, Rimsko czastno prawo. Piąte przepracowane i uzupełnione wydanie, Sofia 1975, ss. 479.