Anna Sucheni-Grabowska, Monarchia dwu ostatnich Jagiellonów a ruch egzekucyjny. Cz. 1: Geneza egzekucji dóbr - Matuszewski, Jacek S. (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1977)
Recenzja: Anna Sucheni-Grabowska, Monarchia dwu ostatnich Jagiellonów a ruch egzekucyjny. Cz. 1: Geneza egzekucji dóbr, Wrocław 1974, Ossolineum, ss. 302. Instytut Historii PAN.