Barbara Smoleńska, Struktura i funkcjonowanie zarządu dóbr wilanowskich (1800-1864). Studium z zakresu organizacji zarządzania w rolnictwie - Izdebski, Hubert (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1977)
Recenzja: Barbara Smoleńska, Struktura i funkcjonowanie zarządu dóbr wilanowskich (1800-1864), Studium z zakresu organizacji zarządzania w rolnictwie, Poznań 1975, Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, ss. 216 (w tym 4 mapy) + 3 schematy organizacyjne + 2 tabele nlb., Biblioteka Muzeum Rolnictwa w Szreniawie, t. 6.